Ochrona danych osobowych

Informacja dla klientów PGKiM Łęczna sp. z o.o.:

KLAUZULA INFORMACYJNA DLA KLIENTÓW PGKIM ŁĘCZNA SP. Z O.O.

W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 roku, ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych lub RODO) informujemy Państwa iż:

  • Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej Łęczna sp. z o.o.  z siedzibą w Łęcznej, ul. Krasnystawska 54;
  • Inspektorem ochrony danych w PGKiM Łęczna sp. z o.o. jest Ewa Arciszewska adres e-mail: ewaarciszewska@pgkim.leczna.pl, nr wewnętrzny tel. 153;
  • Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu zawarcia/zrealizowania umowy (zlecenia, usługi)  zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a i lit. b RODO; (w   celu   wykonania   i  realizowania zawartej   przez  Panią/Pana z   nami   umowy, zgodnie z zakresem objętym umową);
  •  Informujemy,  iż Pani/Pana  dane  osobowe nie będą przekazywane innym odbiorcom (poza koniecznymi do realizacji niniejszej umowy/zlecenia, wynikającymi z litery prawa).
  • Pani/Pana dane osobowe pozyskane w celu zawarcia umowy/realizacji zlecenia będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji zawartej umowy/zlecenia a następnie przekazane do zakładowej składnicy akt, gdzie jako dane archiwalne przechowywane będą do czasu funkcjonowania przedmiotu umowy;
  • posiada Pani/Pan prawo do:
    • dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania (poprawiania),
    • usunięcia,
    • ograniczenia przetwarzania danych,
    • przenoszenia danych,
    • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych,
    • cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody wyrażonej przed jej cofnięciem;
  • ma Pani/Pan możliwość zgłoszenia wszelkich informacji i uwag dotyczących ochrony danych osobowych Inspektorowi danych osobowych PGKiM Łęczna sp. z o.o.;
  • ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
  • podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne dla celów związanych z realizacją zawartej umowy/ zlecenia.


Ważne:

W związku z regulacjami ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 jesteśmy zobowiązani chronić Pani/Pana dane osobowe.

W trosce o prawidłową realizację postanowień RODO nie możemy udostępniać informacji związanych z Państwa danymi osobowymi drogą telefoniczną bez przeprowadzenia procedury weryfikacyjnej.

W związku z powyższym możecie być Państwo poproszeni w trakcie rozmowy o udzielenie informacji potwierdzających Pani/Pana dane (w zakresie: imię, nazwisko, adres zamieszkania, adres lokalizacji urządzenia wod-kan), numer umowy, numer nabywcy lub numer wodomierza głównego.

Jeśli nie wyraża Pani/Pan zgody na taką weryfikację, prosimy o kontakt osobisty lub listowny.

Jeżeli chciałaby Pani/Pan zapytać nas o jakiekolwiek kwestie związane z przetwarzaniem swoich danych osobowych, prosimy o kontakt z Inspektorem Ochrony Danych PGKiM Łęczna sp. z o.o. drogą  mailową: ewaarciszewska@pgkim.leczna.pl lub listownie: PGKiM Łęczna sp. z o.o. ul. Krasnystawska 54, 21-010  Łęczna

 

Łęczna, dnia 24.05.2018r.

 

Dane kontaktowe

Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej Łęczna sp. z o.o.

ul. Krasnystawska 54
21-010 Łęczna
POLSKA

tel. +48 81 752-10-44 do 45
fax. +48 81 752-10-46

www.pgkim.leczna.pl
e-mail: info@pgkim.leczna.pl

NIP 713-020-79-09
REGON 430525592
KRS 0000077946
Kapitał Spółki 32 118 500,00zł

Ta strona korzysta z plików cookie. Używając tej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki. Możesz dowiedzieć się więcej w jakim celu są używane oraz o zmianie ustawień przeglądarki. Kliknij tutaj »
zamknij